You are currently viewing Ane fra Vestsjælland
Ane fra Vestsjælland

Ane er fra Vestsjælland tæt ved Kalundborg.
Hun er ligesom mange andre unge flyttet til København for at studere. Selvom Vestsjælland er rimeligt tæt på København, har det alligevel været noget af en omvæltning og en smule kulturchok for Ane at flytte til København.

Ane flyttede fra Vestsjælland til København for at studere. Hun bor sammen med sin kæreste. Hun læser lingvistik eller sprogvidenskab, som det også kaldes på Københavns Universitet.
På lingvistik studerer man bl.a. sprogets struktur, funktion, oprindelse, diversitet og udvikling. Det kan virke lidt sprognørdet for os andre, men Ane er meget optaget af det og især om emnet sociolekter – altså sprog, der udvikles gennem et socialt tilhørsforhold.

Ane vil ikke blive boende i København

Ane vil gerne arbejde med mennesker der er sprogligt udfordret efter f.eks. blodprop i hjernen eller medfødte handicaps.
Ane føler sig meget jordnær i forhold til mange af sine studiekammerater i København. Hun inviterer gerne studiekammerater hjem til en kop te, ligesom man vil gøre på Vestsjælland, hvorimod hendes Københavnske studiekammerater oftest går på café og måske er hurtigere til at hive penge op af lommen.
Ane synes ikke, at hun ikke bliver forstået eller drillet med sin dialekt. Hun oplever måske mere en forskel i mentalitet end i sproget.

Efter studietiden vil Ane gerne bo uden for København igen, hvor der er mere ro og fred – men hun vil ikke helt tilbage i Lille Fuglede, hvor hun er vokset op.
Ane mener ikke, at vi mister så meget, hvis dialekterne forsvinder. Hun mener ikke, det betyder så meget for de unge, men synes, det er meget charmerende, når folk taler med forskellige dialekter, og synes det er vigtigt, at alle er tolerante over for forskelligheder og sprog.