You are currently viewing Benny fra Lolland
Benny fra Lolland

Benny er lolliker og har boet på Lolland hele sit liv. Han har været landmand, sælger og arbejder nu som vagt i København og som pædagog på et bosted på Fejø.
Han har dyrket håndbold på topplan. I dag spiller Bennys fire voksne børn, også håndbold på topplan. Derfor bor de forskellige steder i Europa, hvor de spiller på de store internationale håndboldhold.
Benny er politisk aktiv og kommer dermed meget rundt i landet.

Benny synes ikke selv, han taler med dialekt, men når han er til politiske møder rundt omkring i landet, kan han godt se på folk, at de smiler til ham, fordi han taler lidt anderledes.

Benny fra Lolland
Benny i æbleplantagen

Lolland er verdens navle

Benny mener, at Lolland er verdens navle, fordi man har mange vindmøller og leverer energi til hele Danmark og fordi Lolland er førende inden for turistindustrien i Danmark.
På Lolland er der godt fællesskab og hjælpsomhed blandt lollikerne. Der er fred og ro, og man har ikke så travlt med at komme videre hele tiden. Der er tid til snak med naboen og vennerne.

Benny mener, at dialekterne vil forsvinde med de kommende generationer, fordi de unge flytter mere rundt i landet, og sproget dermed bliver mere blandet.